Siria: Cum arată țintele ÎNAINTE și DUPĂ ofensiva cu rachete a SUA, Marii Britanii și Franței
Foto: tv8.md

Siria: Cum arată țintele ÎNAINTE și DUPĂ ofensiva cu rachete a SUA, Marii Britanii și Franței

6 știri, 26

Pentagonul a anunțat că au fost lansate 105 rachete asupra țintelor din Siria. Locotenent-generalul Kenneth McKenzie a susținut că Statele Unite sunt de părere că armele chimice ale regimului sirian au fost stocate la centrul de cercetare Barzah, care a fost distrus în urma atacului. McKenzie a afirmat că nu au fost înregistrate victime printre civili.

Dana W. White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a susținut că atacul nu a vizat răsturnarea de la putere a lui Bashar al-Assad și că nu reprezintă o schimbare în politica SUA în privința Siriei.

Bombardamentele lansate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța au vizat trei obiective militare din Siria. Oficiali de la Pentagon au declarat că a fost bombardat un complex militar de cercetare din Damasc, unde erau produse arme chimice și biologice, un depozit de armament și un comandament militar din Homs.

Televiziunea de stat siriană anunțat că rachetele care au vizat complexul militar de la Homs au fost interceptate. Imagini din satelit, obținute de CNN, precum și cele prezentate de Pentagon arată însă că distrugerile au existat.

ÎNAINTE

DUPĂ

O altă țintă a rachetelor SUA și aliaților săi a fost un depozit de armanent.

ÎNAINTE

DUPĂ

A treia țintă a fost centrul de cercetare Barzah unde erau produse arme chimice și biologice.

ÎNAINTE

DUPĂ

    Citește pe tv8.md