SIS a reținut un alt cetățean turc, care a fost „îndepărtat către țara de origine”
Foto: agora.md

SIS a reținut un alt cetățean turc, care a fost „îndepărtat către țara de origine”

17 știri, 9

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) informează despre reținerea încă unui cetățean străin de origine turcă, care ar fi realizat „acțiuni de justificare și propagare a viziunilor radicale”. Potrivit unui comunicat de presă al SIS, cetățeanul a fost „îndepărtat către țara de origine”.

SIS precizează că în urma desfășurării măsurilor de investigație, s-a stabilit că persoana a încălcat regimul de ședere în R. Moldova și „aplica diverse metode pentru a se ascunde de organele abilitate, folosind mai multe adrese pe aria municipiului Chișinău.

Cetățeanul turc a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 5 ani, iar din raționamente de securitate națională, SIS informează că acesta a fost „îndepărtat” către țara de origine, conform practicile și normelor internaționale.

SIS susține că aceștia ar avea legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări. SIS mai scrie că persoanele au fost declarate indezirabile de către organele competente și expulzate de pe teritoriul Republicii Moldova, fără a indica însă cine și când a luat decizia respectivă. Potrivit SIS, instituția a colaborat în acest caz cu serviciile speciale din alte state.

    Citește pe zdg.md