SIS confirmă autenticitatea documentelor ce țin de averea lui Musteață și Cernat8Foto© unimedia.info

SIS confirmă autenticitatea documentelor ce țin de averea lui Musteață și Cernat

, 17 știri, 9 vizualizări

Reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) confirmă autenticitatea documentelor publicate marți, 23 noiembrie, de către fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), ex-vicepreședinte al Parlamentului Alexandr Slusari, în care se menționează faptul că Alexandr Stoianoglo, în ianuarie 2020, atunci când exercita funcția de procuror general, ar fi fost informat de directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, despre faptul că membra Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Nina Cernat și Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, ar fi dobândit bunuri valoarea cărora ar depăși substanțial veniturile declarate.

Potrivit documentelor emise de SIS și publicate de Slusari, în perioada anilor 2014-2018, Dorel Musteață și rudele sale apropiate ar fi obținut 2 209 652 lei și ar deține mai multe apartamente, terenuri și autoturisme.

Totodată, în documente se menționează faptul că Dorel Musteață împreună cu soția sa ar fi achiziționat de la SRL „Basconslux” un apartament situat în sectorul Rîșcani al capitalei, având suprafața de 77 de metri pătrați. În aceeași perioadă, bunul imobil ar fi fost înstrăinat soților Vasile și Feodosia Adam. Costul total al apartamentului ar fi constituit 27 180 de euro, iar banii ar fi fost transmiși în numerar, în rate. Musteață ar fi înregistrat pe numele fiicei sale, Cătălina Musteață, și pe numele soacrei sale, Parascovia Bevziuc, mai multe apartamente.