MTender și-a demonstrat eficiența. Economii de peste cinci milioane de lei la achizițiile de valoare mică, din ianuarie 2017
Foto: www.publika.md

MTender și-a demonstrat eficiența. Economii de peste cinci milioane de lei la achizițiile de valoare mică, din ianuarie 2017

4 știri, 7

Platforma electronică de achiziții publice Mtender și-a demonstrat eficiența, mai ales că, din momentul lansării, ianuarie 2017, au fost obținute economii de peste cinci milioane de lei la achiziții de valoare mică, afirmă secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Iurie Cicibaba.

Oficialul arată într-o postare pe Facebook că, în același timp, a fost simplificată activitatea a peste 450 de autorități publice centrale și locale, care acum înregistrează contracte în trezoreriile regionale fără a pierde timp pe drumuri sau a sta în rând la ghișee.

Astfel, potrivit lui Cicibala, fiecare al treilea contract de achiziții publice înregistrat la Trezoreria Ministerului Finanțelor după 1 iunie este în format electronic. „Întreprinzătorii au înțeles că semnătura electronică poate fi utilizată nu doar pentru semnarea rapoartelor fiscale, dar și pentru semnarea contractelor”, menționează secretarul de stat.

MTender este un sistem electronic al achizițiilor publice care permite creșterea transparenței, viteza și concurența achizițiilor, contribuind la excluderea definitivă a utilizării hârtiei din acest proces, în mod special la depunerea ofertei. Acest sistem electronic reprezintă doar un element al reformei ample anunțate pe domeniul achizițiilor publice de către autorități. De la 1 octombrie 2018, folosirea acestei platforme va deveni obligatorie pentru achiziții publice.

    Citește pe ziarulnational.md