Situația gravă a drepturilor omului în stânga Nistrului, constatată în Raportul de țară al Departamentului de Stat al SUA© agora.md

Situația gravă a drepturilor omului în stânga Nistrului, constatată în Raportul de țară al Departamentului de Stat al SUA

, 7 știri, 27 vizualizări

Tortură și tratamente inumane în centrele de detenție, arestări arbitrare sau violența domestică, sunt doar câteva din aspectele expuse în Raportul de țară cu privire la situația în domeniul Drepturilor Omului pentru anul 2021 din regiunea transnistreană a R. Moldova, publicat de Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit Asociației Promo-LEX, principalele constatări confirmă situația gravă a drepturilor omului în acest teritoriu al R. Moldova.

În regiunea transnistreană s-au raportat acuzații de tortură și tratamente inumane și degradante în centrele de detenție, inclusiv refuzul asistenței medicale și izolare prelungită. Nu exista un mecanism cunoscut pentru a investiga presupusele acte de tortură ale „forțelor de securitate” din regiune. Organele transnistrene „de aplicare a legii” nu au raportat public nicio investigație sau urmărire penală pentru tortură sau tratament inuman din partea „forțelor de securitate” transnistrene în cursul anului.