Șoc în lumea sportului: Rusia, interzisă la Olimpiada de Iarnă din 2018

Șoc în lumea sportului: Rusia, interzisă la Olimpiada de Iarnă din 2018

25 știri, 17

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă la PyeongChang din 2018, dar unii sportivi ruși vor putea evolua sub drapel neutru, a anunțat forul de la Lausanne.

Unii sportivi ruși vor putea evolua la probe individuale sau pe echipe sub numele „Sportiv Olimpic din Rusia (SOR)”. Aceștia vor concura cu un echipament pe care va fi înscris numele lor și drapelul olimpic. La ceremonia va fi intonat imnul olimpic.

CIO a decis și excludere pe viață de la JO a ministrului rus al Sporturilor, Vitali Mutko, și a secretarului Iuri Nagornih.

Condițiile ca un sportiv rus să poată participa sunt extrem de stricte, după ce vor fi testați în mai multe rânduri pentru dopaj.

Este pentru prima oară în istoria olimpismului când un comitet olimpic este exclus integral la o ediție la JO. La Rio, în 2016, federațiile au putut decide dacă exclud sau nu sportivi ruși și doar cea de atletism a hotărât să nu accepte atleții Rusiei.

Decizia Comitetului Internațional Olimpic (CIO) vine ca urmare a dopajului de stat organizat din Rusia.

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat, la 11 noiembrie, că a intrat în posesia unei baze de date a laboratorului din Moscova, care confirmă raportul McLaren privind dopajul susținut de stat în Rusia.

WADA a precizat că documente din perioada ianuarie 2012 – august 2015 au intrat în posesia departamentului său de informații...

    Citește pe independent.md