Socialiștii au înregistrat proiectul de constituire a Comisiei parlamentare care să ancheteze răpirea judecătorului Nicolae Ceaus4Foto2Video© noi.md

Socialiștii au înregistrat proiectul de constituire a Comisiei parlamentare care să ancheteze răpirea judecătorului Nicolae Ceaus

, 26 știri, 2 vizualizări

Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) au înregistrat în Parlament proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus.

Autorii inițiativei sunt deputații Corneliu Furculiță, Vlad Batrîncea, Bogdan Tîrdea, Petru Burduja, Grigore Novac, Vladimir Odnostalco și Adrian Lebedinschi.

„Necesitatea constituirii Comisiei de anchetă ține de monitorizarea acțiunilor organelor competente de soluționarea cazului în scopul identificării carențelor din legislația națională. Un alt obiectiv al comisiei de anchetă va fi colaborarea cu instituțiile de stat ale căror competență ține de soluționarea situațiilor de genul dat. De asemenea, comisia va înainta propuneri pentru soluționarea eficientă și rapidă a cazului, în scopul neadmiterii încălcării grave ale drepturilor omului, dar și a legislației din domeniul penal al Republica Moldova”, susțin autorii.