Socialistul Vlad Bătrîncea ar putea rămâne fără mandatul de deputat. ANI a depistat peste 700 mii lei nedeclarați2Foto© timpul.md

Socialistul Vlad Bătrîncea ar putea rămâne fără mandatul de deputat. ANI a depistat peste 700 mii lei nedeclarați

, 7 știri, 15 vizualizări

Socialistul Vlad Batrîncea ar putea rămâne fără mandatul de deputat în Parlament, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în care este indicată existența unei diferențe substanțiale nejustificate între venituri obținute și cheltuieli în sumă de 713 924 de lei. Prin urmare vicepreședinte Parlamentului ar putea rămâne și fără bani, după ce Autoritatea va iniția procedura de încasare în folosul statului a averii nejustificate.

Potrivit actului de constatare, sumar ar fi fost obținută de către deputat în urma încheierii unei tranzacții în privința unui apartament în anul 2019.

„Se constată existența la data de 30.08.2019, a diferenței substanțiale nejustificate, între veniturile obținute și cheltuielile realizate, pe de o parte, și averea dobândită, pe de altă parte, de către dl Batrîncea Vlad, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, în mărime de 713 924 de lei.