Șofer amendat pentru că avea încleiat pe mașină un mesaj împotriva scumpirii carburanților

Șofer amendat pentru că avea încleiat pe mașină un mesaj împotriva scumpirii carburanților

11 știri, 17

Un șofer a fost amendat de polițiști pentru că avea încleiat pe luneta mașinii un mesaj prin care își exprima protestul față de scumpirea carburanților. Autocolantul cu mesajul „Eu sunt împotriva creșterii prețurilor la carburanți” a fost considerat de polițiști ca fiind „reclamă neautorizată” și i-a aplicat șoferului o amendă de 300 de lei.

Zeci de șoferi s-au adunat sâmbătă, 2 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a-și exprima nemulțumirea față de majorarea prețurilor la benzină și motorină. Oamenii au venit cu mașinile personale, cele de serviciu, microbuze sau motociclete și au claxonat minute în șir în fața guvernului în semn de protest.

La 29 mai, ANRE a afișat noi prețuri pentru comercializarea cu amănuntul a carburanților între 30 mai-12 iunie. Respectiv, a ANRE stabilit un preț de 19 lei și 79 de bani pentru un litru de benzină, cu 64 de bani mai mult decât prețul la care a fost comercializat în ultimele două săptămâni, și un tarif de 17 lei și 75 de bani pentru un litru de motorină, ceea ce înseamnă o majorare cu 66 de bani.

Ulterior scumpirii, conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat suspendarea, din 1 iunie, a ultimei decizii prin care majorează prețurile la carburanți. Suspendarea a venit la o zi de când deputata Alina Zotea a cerut explicații de la ANRE față de majorarea prețurilor plafon de comercializare...

    Citește pe zdg.md    Tendințe