SONDAJ PSRM, PAS, PDM, PCRM și PPDA trec pragul, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminică

SONDAJ PSRM, PAS, PDM, PCRM și PPDA trec pragul, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminică

17 știri, 9

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar ajunge cinci partide. Este vorba despre PSRM, PAS, PDM, PCRM și PPDA. Acest lucru rezultă din Barometrul socio-politic, realizat de MAS. Sondajul arată că a crescut susținerea alegătorilor pentru socialiști, democrați și comuniști. De cealaltă parte, formațiunile de dreapta pierd din încrederea cetățenilor.

Astfel, în favoarea Partidului Socialiștilor ar vota 31,6% din numărul total al participanților la sondaj, dar și 38,9% dintre cei cu opțiune de vot clară. Comparativ cu sondajul din decembrie, intenția de vot din totalul eșantionului chestionat a crescut cu aproape 7 puncte procentuale, dar și cu 6,6 puncte procentuale din numărul celor deciși.

Pentru Partidul Acțiune și Solidaritate ar vota 13,3% din totalul eșantionului (16,3% în decembrie) și 16,4% dintre cei deciși (21,4%).

Partidul Democrat din Moldova se bucură de încrederea a 13,2% dintre persoanele intervievate (12,4%), iar dintre numărul celor deciși – 16,2% (16,1%).

Pe locul trei este Partidul Comuniștilor, cu un scor de 6,5% din eșantion general (5%) și 7,9% dintre cei deciși (6,5% în decembrie).

Încheie clasamentul formațiunilor cu șanse de accedere în Parlament Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, dar numai datorită votului alegătorilor deciși. Astfel, din totalul moldovenilor intervievați, 5,9% sunt gata să voteze pentru PPDA, rata fiind în...

    Citește pe 24h.md    Tendințe