Soprana Montserrat Caballé a murit la vârsta de 85 de ani

Soprana Montserrat Caballé a murit la vârsta de 85 de ani

7 știri, 10

Soprana spaniolă Montserrat Caballé a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Barcelona, unde se afla internată încă din luna septembrie. Decesul survenit în dimineața zilei de sâmbătă a fost confirmat de reprezentați ai spitalului Sant Pau din Barcelona, citează El Pais, potrivit News.ro.

Înmormântarea va avea loc luni, la Tanatorio de les Corts, iar priveghiul, duminică, începând cu orele după-amiezei, în același centru.

Montserrat Caballé s-a născut pe 12 aprilie 1933, în Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch.

A debutat în 1956, a susținut peste 4.000 de recitaluri și era una dintre ultimele mari dive ale operei. Fără îndoială, după cum ea însăși explica într-un interviu acordat în 2014, Caballé respingea acest apelativ: „Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, așa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”.

Pe parcursul carierei sale, Caballé a împărțit scena cu mari artiști precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo și José Carreras.

Caballé a colaborat și cu Freddie Mercury pentru piesa „Barcelona”, inițial lansată în 1987 și folosită pentru Olimpiada din 1992.

În decembrie 2015, a acceptat o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentru evaziune - fraudă de jumă...

Citește pe realitatea.md