Silvia Radu a efectuat un control fulger la Spitalul din Hîncești
Foto: 24h.md

Silvia Radu a efectuat un control fulger la Spitalul din Hîncești

6 știri, 16

Asistenta medicală din Spitalul raional Hâncești care a trimis un pacient în plină noapte cu eprubetele în mână ca să le ducă la laborator a fost sancționată.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, care a efectuat astăzi un „control-fulger” la acest spital.

Cazul a fost semnalat zilele trecute pe Facebook de către Galina Codreanu, revoltată de situație: „La Spitalul din Hâncești, Secția pentru Copii, la miez de noapte, analizele de sânge prelevate de la copilul care vomita de două zile (a fost internat și peste o zi lăsat să plece acasă, ca să revină înapoi cu aceleași simtome - vomă, fără un diagnostic clar) sunt trimise la laboratorul de biochimie nu de către sora medicală, în condiții sterile...

La Hâncești acestea sunt date în mana rudelor! Cu două eprubete de sânge, prin întuneric beznă, mama disperată străbate teritoriul spitalului ca să caute (!!!) și într-un târziu să găsească ușa laboratorului încuiată... La Hâncești de trei zile se chinuiește un copil, cu vomă și diureri groaznice de cap, lăsat să aștepte un oarecare medic, care va reveni din concediu peste o săptămână...”.

Citește pe ziarulnational.md