Spînu anunță noi măsuri pentru asigurarea securității energetice: Termoelectrica va putea achiziționa păcură în regim de urgență2Foto© tv8.md

Spînu anunță noi măsuri pentru asigurarea securității energetice: Termoelectrica va putea achiziționa păcură în regim de urgență

, 8 știri, 9 vizualizări

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a luat noi decizii pentru sezonul rece care se apropie. Astfel, în regim de urgență, SA „Termoelectrica” va putea achiziționa păcură pentru asigurarea rezervei minime în cantitate 20.000 de tone.

TV8.md reamintește că în data de 2 august, Andrei Spînu a informat că Republica Moldova a început achiziția de păcură pentru Termoelectrica, în contextul în care instituția este cel mai important producător de energie electrică și termică.

„Am început achiziția de păcură în rezerva de stat pentru Termoelectrica. Vom crește și vom suplini rezervele de stat de păcură pentru că este o alternativă la gazele naturale, ținând cont pentru că produce energie electrică și asigură cu căldură municipiul Chișinău. A fost semnat deja contractul de achiziție a primelor volume de păcură care merg în rezerva de stat”, a declarat Spînu.