Spînu, fără rezultate concrete în urma vizitei în Rusia: „Ofertă propusă de Gazprom nu este în avantajul cetățenilor noștri”3Foto© agora.md

Spînu, fără rezultate concrete în urma vizitei în Rusia: „Ofertă propusă de Gazprom nu este în avantajul cetățenilor noștri”

, 9 știri, 11 vizualizări

Vicepremierul Andrei Spînu, care în ultimele două zile s-a aflat la Moscova, a oferit detalii despre negocierile cu Federația Rusă în privința noului contract de furnizare a gazelor naturale. Partea rusă propune R. Moldova un preț mai mare decât cel existent pe piețele internaționale de gaze, plus condiții nefinanciare.

În legătură cu semnarea unui nou contract cu Gazprom de furnizare a gazelor naturale pentru țara noastră, am avut o nouă rundă de discuții la Moscova. La întrevedere, am discutat cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Elena Burmistrova, directorul general „Gazprom Export”, și Nikolay Shulginov, ministrul Energiei.

Mesajul nostru pe parcursul negocierilor a fost întotdeauna același: Republica Moldova își dorește să continue discuțiile și să semneze un contract pe termen lung între „Moldovagaz” și „Gazprom”, unul care avantajează ambele părți.