Spionajul german a interceptat convorbiri ale soldaților ruși care vorbesc despre uciderea de civili în Ucraina© ziarulnational.md

Spionajul german a interceptat convorbiri ale soldaților ruși care vorbesc despre uciderea de civili în Ucraina

, 6 știri, 7 vizualizări

Imaginile cu civili uciși din Bucha șochează lumea. Serviciul de spionaj german (prescurtat în germană – BND) a interceptat și înregistrat conversații între soldații ruși aflați în Ucraina care se presupune că ar putea constitui o dovadă că împușcarea de civili ar face parte din strategia de război a rușilor în Rusia. În consecință, actele brutale fac parte din strategia armatei lui Putin, relatează revista săptămânală germană de știri, Der Spiegel.

Potrivit informațiilor Spiegel, BND a înregistrat traficul radio al presupușilor autori.

În una dintre interceptările obținute de Spionajul german, un soldat povestește unui coleg de-al său cum el și alți soldați au împușcat o persoană pe o bicicletă. Într-o altă conversație interceptată de BND se aude vocea unui bărbat care spune „mai întâi civilii sunt interogați, apoi sunt împușcați”.

Aceste înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, relateazăDer Spiegel, iar din materialul BND se deduce că membri ai „Grupului Wagner” – care „s-au remarcat deja în intervenția din Siria pentru cruzimea lor deosebită” – ar fi implicați și în moartea unor civili în Ucraina.