România și R.Moldova vor participa cu același tip de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret
Foto: www.moldova.org

România și R.Moldova vor participa cu același tip de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret

11 știri, 3

Sportivii României și ai Republicii Moldova vor concura cu același model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, a anunțat, luni, președintele COSR, Mihai Covaliu, scrie Agerpres.

Acesta a explicat că echipamentele sunt inscripționate fiecare cu însemnele și numele țării pe care sportivii le reprezintă.

„Am primit o solicitare de la prietenul meu, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (n.r. – Nicolae Juravschi). Am discutat după ce i-am arătat designul pentru echipamentul sportivilor și al oficialilor noștri la JOT și i-a plăcut foarte mult. Noi avem o colaborare foarte bună și având în vedere că au o situație mai dificilă ne-au făcut o solicitare de a beneficia și ei de echipamentul sportivilor români.

Sigur, vor fi inscripționate însemnele Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova pe echipamente. Am obținut aprobare din partea Comitetului Executiv al COSR și cred că va fi un moment inedit. Acest echipament l-am făcut împreună cu Universitatea Națională de Arte. A fost o echipă care a lucrat la acest design și considerăm noi că exprimă bucurie și tinerețe. Nu este un mesaj pentru Centenar.

Ne dorim doar să transmitem un mesaj de pace, exact ceea ce olimpismul promovează”, a spus Covaliu.

    Citește pe moldova.org