Sprijin de la București pentru reconstrucția Filarmonicii din Chișinău. În capitala României va fi organizat un concert caritabil2Foto1Video© deschide.md

Sprijin de la București pentru reconstrucția Filarmonicii din Chișinău. În capitala României va fi organizat un concert caritabil

, 4 știri, 8 vizualizări

Pompierii și salvatorii au lucrat astăzi la demontarea a ceea ce a mai rămas din acoperișul Filarmonicii. Ajutați de tehnică specială, aceștia au înlăturat elementele care prezintă un risc sporit de prăbușire. Iar maine o echipă de experți va face o evaluare a edificiului. În funcție de concluziile experților, se va decide dacă edificiul va fi demolat complet. Între timp, la București, va fi organizat un concert caritabil pentru strângerea de fonduri necesare reconstrucției Filarmonicii.

Text I-am găsit astăzi pe salvatorii și pompieri demontând părți ale acoperișului care au mai rămas după ce flăcările au înghițit o bună parte din edificiu. Angajații de la Serviciul Situații Excepționale spun că lucrările sunt făcute pentru a înlătura eventuale pericole de prabușire. Așa că 20 de angajați, ajutați de tehnică specială, au fost astăzi antrenați în lucrările de demontare.

ALEXEI LAVINENCO, ȘEF DIRECȚIE INTERVENȚII: „Momentan efectuăm dezmembrarea lucrărilor de construcție care au fost în urma incendiului și presupun niște riscuri. Astfel ca să asigurăm accesul colegilor experți care vor face o expertiză a durității clădirii”.