Stadiul actual al procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană – analizat în cadrul unei ședințe, prezidată de Premier
Foto: tribuna.md

Stadiul actual al procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană – analizat în cadrul unei ședințe, prezidată de Premier

5 știri, 9

Stadiul actual al procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană a fost analizat în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării, prezidată de premierul Pavel Filip, transmite TRIBUNA.

Șeful Executivului a menționat importanța activității Comisiei în impulsionarea dialogului Chișinău – Tiraspol și în promovarea politicilor sectoriale de reintegrare a țării. Premierul a reiterat că pentru a asigura o dinamică pozitivă și rezultate viabile, este absolut necesară implicarea promptă și profesionistă a instituțiilor responsabile pentru domeniile de referință.

În context, au fost prezentate evoluțiile înregistrate în procesul de negocieri, inclusiv pe platforma „5+2” și la nivelul grupurilor de lucru sectoriale – după o pauză îndelungată a fost relansat grupul de lucru pentru drepturile omului. Totodată, a fost evidențiată semnarea, în primul semestru al anului curent, a trei documente sectoriale în domeniul veterinar, rutier, precum și în sfera telecomunicațiilor.

Eforturile autorităților rămân a fi orientate spre implementarea documentelor respective, dar și a deciziilor protocolare semnate în luna noiembrie 2017.

    Citește pe tribuna.md    Tendințe