Stare de urgență în Montreal, în urma celor mai grave inundații din ultimele decenii
Foto: radiochisinau.md

Stare de urgență în Montreal, în urma celor mai grave inundații din ultimele decenii

6 știri, 4

Autoritățile din orașul canadian Montreal au declarat stare de urgență, în urma ploilor torențiale care au afectat regiunea începând de vineri și au cauzat cele mai grave inundații din ultimele decenii, notează site-ul agenției Reuters.

Starea de urgență, care le oferă pompierilor resurse suplimentare pentru a lupta împotriva inundațiilor, va fi în vigoare timp de 48 de ore și situația va fi analizată după aceea.

Primăria orașul Montreal a anunțat că va dura câteva zile până când situația va reveni la normal. 126 de municipalități aflate între Quebec și Montreal sunt vizate de inundații, iar numărul locuințelor afectate este de ordinul miilor.

În Montreal, cel mai mare oraș din provincia Quebec și al doilea cel mai populat oraș al Canadei, 221 de persoane au fost evacuate în urma inundațiilor.

Armata canadiană va trimite aproximativ 1.200 de militari pentru a ajuta locuitorii din zonă. Ministrul Mediului din Quebec, David Heurtel, a descris ploile torențiale drept unele istorice.

"Ne așteptăm la ce e mai rău. Apele vor continua să crească în următoarele două-trei zile", a declarat prim-ministrul din Quebec, Philippe Couillard, care a vizitat orașul Rigaud, inundat de peste o săptămână.

    Citește pe jurnal.md