Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova expiră astăzi10Foto© deschide.md

Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova expiră astăzi

, 28 știri, 5 vizualizări

Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova, care a fost prelungită pe 13 ianuarie curent, expiră astăzi, 15 februarie. În cadrul ședinței Guvernului de săptămâna trecută, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că în cazul în care dinamica cazurilor noi de îmbolnăvire se va menține, CNESP ar putea reintroduce măsuri de restricție mai dure.

„În ultimele zile avem o cifră tot mai mare de noi infectări, ajungem la 1000 de infectări pe zi, lucru care ne îngrijorează. Cu această ocazie, îndemn cetățenii să fie mai precauți în respectarea normelor sanitare. În următoarele zile vom convoca ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia vor fi luate deciziile necesare în vederea prevenirii noilor cazuri. Nu vor fi decizii ușoare, va trebui să întreprindem măsuri radicale pentru a asigura securitatea epidemiologică a Republicii Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar.

Potrivit datelor prezentate de secretarul de stat din cadrul MSMPS, Tatiana Zatîc, numărul cazurilor noi de infectări și al pacienților în stare gravă a crescut cu 30% în ultimele zile.