Start TIFF Chișinău! „Aniversarea” deschide festivalul în prezența regizorului Dan Chișu
Foto: www.zdg.md

Start TIFF Chișinău! „Aniversarea” deschide festivalul în prezența regizorului Dan Chișu

4 știri, 2

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Chișinău (12-15 iulie) începe cu fast astăzi, la Cinematograful Odeon, la ora 18:00. Aniversarea, a șaptea producție regizată de Dan Chișu, va deschide festivalul în prezența regizorului.

Aniversarea are și o distribuție impresionantă, cu nume precum Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu și Coca Bloos. De altfel, este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu. De-a lungul carierei sale, Mircea Albulescu a jucat în sute de piese de teatru și peste 70 de filme. În plus, a scris proză și versuri si a publicat șapte cărți.

Acțiunea are loc în România de dinainte de 1989, în seara când Radu, interpretat de Mircea Albulescu, împlinește 94 de ani. La cina de sărbătoare se întâlnesc familia și foștii lui colegi. Petrecerea se împotmolește atunci când jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze împotriva voinței sale.

O seară plină de amintiri tulburi și discuții în contradictoriu îl așteaptă pe omagiat…

    Citește pe zdg.md