Stația de metrou Cortlandt din New York, închisă în urma atentatelor din 11 septembrie, și-a reluat activitatea după 17 ani

Stația de metrou Cortlandt din New York, închisă în urma atentatelor din 11 septembrie, și-a reluat activitatea după 17 ani

21 știri, 7

Stația de metrou Cortlandt din New York, închisă în urma atentatelor din 11 septembrie, și-a reluat activitatea după 17 ani.

În această perioadă au avut loc ample lucrări de reconstrucție. Primul tren care a oprit pe peron a fost întâmpinat cu aplauze și urale. Redeschiderea staței a fost un moment cu adevărat emoționant pentru mulți newyorkezi. Walter și-a pierdut tatăl în atentatele din 11 septembrie.

În 2001, când turnurile gemene s-au prăbușit, stația Cortlandt a fost acoperită de zeci de mii de tone de moloz și metal. Gurile de acces, peroanele și coridoarele au fost complet distruse. Timp de 17 ani, a rămas închisă, a fost chiar ștearsă de pe harta metroului, iar garniturile treceau pe acolo fără să oprească.

Lucrările de reconstrucție - dificile și extrem de complexe - au început în 2015, odată ce noul turn World Trade Center a fost finalizat. Au fost proiectate noi căi de acces, peronul a fost reconstruit, iar galeriile - lărgite. Costurile s-au ridicat la 181 de milioane de dolari.

    Citește pe publika.md