Statul va declanșa procedura de insolvabilitate a Avia Invest, fapt ce va permite rezilierea contractului de concesiune2Foto© publika.md

Statul va declanșa procedura de insolvabilitate a Avia Invest, fapt ce va permite rezilierea contractului de concesiune

, 16 știri, 17 vizualizări

Statul va declanșa de astăzi procedura de insolvabilitate în privința companiei AVIA INVEST, care gestionează aeroportul din Chișinău. Motivul ar fi datoriile acumulate față de stat. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu, după tradiționala întrevedere la Reședința de Stat cu șeful statului, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

”S-au acumulat datorii și nu s-a respectat graficul de achitarea acestor datorii, suntem în 18 mai, ei încă niciun bănuț nu au achitat. Au peste 220 de milioane de datorii. Declararea insolvabilității este motiv de reziliere a contractului de concesiune”, a declarat premierul Ion Chicu.

Joi, subiectul datoriilor AVIA INVEST a fost discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate. La rândul său, atunci reprezentanții companiei AVIA INVEST au anunțat că toate obligațiile financiare ale companiei, inclusiv pretențiile Autorității Aeronautice Civile, vor fi onorate. De asemenea, compania AVIA INVEST informează despre semnarea unui acord de alocare a 170 milioane de euro, drept investiții în dezvoltarea aeroportului. Acești bani vor fi accesibili în următoarele 30 de zile. Aeroportul a fost dat în concesiune companiei "Avia Invest" în noiembrie 2013.