Ștefan Gligor: Foarte curând vom vedea pe cine și-au dorit socialiștii în funcția de procuror general© noi.md

Ștefan Gligor: Foarte curând vom vedea pe cine și-au dorit socialiștii în funcția de procuror general

, 4 știri, 5 vizualizări

În opinia lui, sursa de credibilitate a Maiei Sandu este integritatea și faptul că prim-ministra a făcut acest pas înainte spre asumarea responsabilității pentru desemnarea unei liste scurte de oameni integri care ar face față funcției de procuror general nu înseamnă că acei oameni pe care avea să-i desemneze ar fi făcut interesul ei.

„Eu sunt sigur că Maia Sandu niciodată nu și-ar fi permis, în niciun context, să ceară orice oricărui procuror din acea listă scurtă, asta nu se discută. În același timp, sunt sigur de faptul că Partidul Socialiștilor și președintele Igor Dodon și-au făcut mari griji să ajungă în funcție un procuror general care să nu-i deranjeze și să nu le atingă interesele și eu cred că foarte curând noi vom vedea pe cine și-au dorit socialiștii în funcția de procuror general”, a afirmat Ștefan Gligor.

Politologul Corneliu Ciurea nu crede în existența unui procuror general nepolitizat. Din această cauză, bătălia pentru funcția de procuror general a fost anume una politică în care două părți au vrut să-și promoveze un procuror propriu și, deocamdată, a câștigat tabăra socialiștilor, iar blocul ACUM a pierdut.