Stoianoglo anunță că Procuratura Generală a cerut extradarea lui Plahotniuc din Cipru și Arabia Saudită1Video© zdg.md

Stoianoglo anunță că Procuratura Generală a cerut extradarea lui Plahotniuc din Cipru și Arabia Saudită

, 9 știri, 5 vizualizări

Procuratura Generală a cerut extrădarea fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, din alte două state – Republica Cipru și Arabia Saudită. Anunțul a fost făcut astăzi, 22 pctombrie, de către Alexandr Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova. Totodată, Stoianoglo a declarat încă o dată că organul de urmărire penală încă nu a primit un răspuns de la autoritățile turce privind extrădarea lui Plahotniuc.

„Până acum noi nu am primit niciun răspuns din partea autorităților turce. În afară de Turcia, Procuratura Generală a expediat cerere de extradarea lui Plahotniuc din Cipru și Arabia Saudită. Am primit răspuns doar autoritățile de Arabia Saudită precum că domnul Plahotniuc nu a traversat hotarul cu această țară. Suntem în așteptare”, a precizat Stoianoglo.

Într-o notă informativă remisă de Procuratura Generală la 29 septembrie se anunța că instituția a primit confirmarea că ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, fostul liderul al Partidului Democrat din Moldova a intrat în Turcia pe 10 septembrie. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat la 29 septembrie cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PDM pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.