Stoianoglo cere demisia lui Litvinenco și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor8Foto© agora.md

Stoianoglo cere demisia lui Litvinenco și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor

, 9 știri, 4 vizualizări

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo spune că de un an încearcă să convingă publicul că nu a încălcat nimic, iar dosarele penale intentate împotriva sa și a colegilor săi sunt inventate și motivate politic. Deși dezaprobă scurgerile din spațiul public în care apar pretinse conversații ale ministrului justiției, Sergiu Litvinenco, și crede că cei care stau în spatele lor trebuie sancționați, Alexandr Stoianoglo spune că acestea nu trebuie ignorate. Conversațiile în care a fost vizat și el arată partea nevăzută a pseudo-reformelor din justiție.

„Nu pot fi ignorate informațiile de interes public major ce reies din aceste scurgeri care pun în pericol securitatea statului, încalcă grav legislația țării, afectează flagrant drepturile și interesele unor persoane individuale. Cât despre autenticitatea respectivei corespondențe, nu cred că poate trezi dubii cuiva.

Așadar, într-o corespondență, domnul Litvinenco este informat de către reprezentantul sistemului penitenciar despre faptul că celula pentru procurorul general este pregătită și expediază chiar și poze în acest sens. Mai este, oare, cineva care nu a înțeles cine a stat în realitate în spatele fabricării dosarelor penale împotriva mea?