Stoianoglo: Primele rezultate ale anchetei privind furtul bancar vor fi vizibile la sfîrșitul acestui an2Foto© noi.md

Stoianoglo: Primele rezultate ale anchetei privind furtul bancar vor fi vizibile la sfîrșitul acestui an

, 5 știri, 5 vizualizări

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, este vorba despre foști funcționari care se aflau în funcții de conducere la Banca Națională a Moldovei, dar și alte categorii de angajați care au admis ca în sistemul bancar să se desfășoare scheme dubioase, transmite IPN.

„În raport cu aceste persoane, dar și în raport cu membrii Comitetului Național de Stabilitate Financiară, Consiliului de supraveghere al BNM, anumite persoane din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei ș.a., Procuratura Generală adună informații și investighează gradul de implicare a acestora”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Întrebat cînd cetățenii Republicii Moldova vor fi informați despre lista finală a persoanelor implicate în jaful bancar și vor fi condamnați, procurorul general a precizat că primele rezultate vor fi vizibile la sfîrșitul acestui an. Totodată, acesta precizează că investigarea jafului bancar încă va dura cîțiva ani.