Stoianoglo PROMITE că 29 de persoane ar urma să fi audiate în dosarul finanțării PSRM din Bahamas2Foto2Video© independent.md

Stoianoglo PROMITE că 29 de persoane ar urma să fi audiate în dosarul finanțării PSRM din Bahamas

, 10 știri, 9 vizualizări

29 de persoane vor fi audiate în dosarul finanțării PSRM. Despre aceasta anunță procurorul general Alexandr Stoianoglo într-un interviu pentru Ziarul de Gardă. El spune că o persoană a fost audiată deja și că urmează celelalte.

„Procurorul responsabil a identificat 29 de persoane fizice care urmează a fi audiate cu referire la circumstanțele acestei cauze, una dintre ele fiind deja audiată, celelalte fiind programate pentru etapa imediat următoare. Inițial, ei vor fi audiați în calitate de martori. Totodată, a fost interpelată Banca Națională a Moldovei, fiind solicitate informații relevante despre tranzacțiile pretinse a fi suspecte de spălare de bani. Inspectoratului Fiscal i s-a solicitat să accelereze controalele în derulare privind persoanele fizice vizate în acest caz”, a spus Stoianoglo.

El a mai adăugat că unele dintre persoanele care urmează să răspundă la întrebările procurorilor sunt deputați, membri ai PSRM. Procurorul general a mai adăugat că în perioada aflării lui Viorel Morari în fruntea Procuraturii Anticorupție, pe dosar nu s-a făcut nimic.