STRATEGII PENTRU MINISTERE. PDM și-a creat nouă departamente de specialitate
Foto: www.publika.md

STRATEGII PENTRU MINISTERE. PDM și-a creat nouă departamente de specialitate

7 știri, 10

Partidul Democrat din Moldova și-a creat nouă departamente de specialitate care vor acorda suport politic și expertiză Parlamentului și Guvernului. Domeniile de activitate țin de Integrarea europeană, Economie, Sănătate, dar și Securitatea statului. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, după prima ședință săptămânală a partidului din acest an.

Departamentele deja sunt funcționale și analizează modul în care a fost implementat programul politic al formațiunii.

"Sensul acestor departamente este că ele sunt constituite din specialiști și profesioniști, în primul rând din cadrul PD, dar și din afara partidului. În contextul în care aceste departamente trebuie să promoveze niște idei, niște propuneri care să fie în beneficiul Republicii Moldova și promovate de PDM", a spus Vitalie Gămurari, purtător de cuvânt al PDM.

Potrivit lui Gamurari, crearea departamentelor de specialitate este o practică europeană. Membrii acestora vor elabora proiecte și strategii pentru ministere și nu afectează independența miniștrilor tehnocrați.

"Noi cunoaștem de exemplu, un ministru spune că are nevoie de o întrebare, de o abordare ca să o promoveze pe plan politic al ministerului. Și iată acest departament are o mai mare marjă, posibilitate de a analiza și de a face un studiu. Prezintă acel raport, el este cu mult mai amplu și el începe de la 0", a declarat Vitalie G...

    Citește pe publika.md