Studenții de la UTM vor putea obține diplome duble de master

Studenții de la UTM vor putea obține diplome duble de master

10 știri, 9

Studenții Universității Tehnice a Moldovei (UTM) vor putea obține diplome duble de master, potrivit unui Acord de colaborare semnat astăzi la Chișinău de UTM și două universități din România.

Documentul a fost semnat cu Universitatea Politehnica din București și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Astfel, studenții de la UTM vor obține concomitent 2 diplome de master – prima din partea instituției din Republica Moldova și cea de-a două din partea uneia dintre cele două universități din România, transmite Moldpres.

În cadrul evenimentului, rectorul UTM, Viorel Bostan a specificat că acest acord va facilita sincronizarea planurilor de studii între cele trei universități.

„Astăzi au fost puse bazele unei noi etape foarte importante, întrucât vom oferi o alternativă studenților de la noi să poată face concomitent studiile și la UTM, și în străinătate. Implementăm această inițiativă începând cu ciclul doi, după care sperăm să extindem proiectul și pentru studiile de licență și doctorat”, a spus Viorel Bostan.

La rândul său, rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea-Cosmin Costoiu, a menționat că documentul semnat azi este foarte important atât pentru UTM, cât și pentru cele două universități din România.

„Apreciem mult colaborarea deschisă dintre instituțiile de învățământ pe care le reprezentăm. Acest acord va fi util pentru întreaga societate, în special...

    Citește pe stirilocale.md