Studiu: Arena Chișinău va dezvolta economia Moldovei și va promova imaginea țării
Foto: www.prime.md

Studiu: Arena Chișinău va dezvolta economia Moldovei și va promova imaginea țării

6 știri, 9

Arena Chișinău va dezvolta economia Moldovei și va promova imaginea țării. Cel puțin acestea sunt concluziile unui studiu de fezabilitate, făcut public astăzi de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Potrivit documentului, aici vor fi deschise sute de locuri de muncă, iar veniturile municipiului Chișinău se vor majora.

Autorii studiului susțin că proiectul va îmbunătăți sănătatea cetățenilor. În prezent, fiecare al doilea moldovean suferă de exces de greutate, iar inactivitatea fizică este al 6-lea cel mai mare factor de risc responsabil pentru dizabilități.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că fiecare dolar investit în activitatea fizică determină o economisire de 3,2 dolari în sistemul medical.

Grație construcției arenei polivalente, aceaste riscuri pot fi atenuate. Totodată, potrivit studiului de fezabilitate, 70 la sută din venituri vor ajunge în bugetul Moldovei, iar 30 la sută vor reveni investitorului.

De asemenea, proiectul va contribui la majorarea veniturilor municipiului Chișinău cu 0,6 la sută în anul construcției, iar suma taxelor și impozitelor colectate la bugetul de stat va crește cu 5,7 milioane de euro.

În studiu se menționează că în perioada construcției complexului vor fi deschise 800 de locuri de muncă, iar după darea în exploatare vor fi 48 de angajați permanenți, iar la fiecare loc nou de muncă, vor apărea, ca efect de ...

    Citește pe prime.md