SUA ar putea aplica sancțiuni și pentru alți oligarhi din Republica Moldova5Foto© realitatea.md

SUA ar putea aplica sancțiuni și pentru alți oligarhi din Republica Moldova

, 6 știri, 9 vizualizări

Departamentul Trezoreriei SUA ar putea aplica sancțiuni și pentru alți oligarhi din Republica Moldova. Ambasadorul Kent D Logsdon spune că toate entitățile responsabile de colectarea informațiilor sunt în proces de lucru pentru a identifica și alți actori care au comis fărădelegi. Diplomatul american spune că procesul este unul îndelungat, întrucât pentru a aplica sancțiuni sunt necesare probe concludente, notează IPN.

Anul trecut, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva fostului președinte PDM, Vlad Plahotniuc și liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor. Sancțiunile SUA presupun blocarea oricăror tranzacții și furnizarea fondurilor, bunurilor sau serviciilor în beneficiul persoanelor sancționate. Ambasadorul Kent D Logsdon spune că astfel SUA ajută Republica Moldova în lupta cu corupția.

„Pentru SUA este foarte important ca lupta anticorupție să funcționeze la nivel global. Pe noi ne îngrijorează atunci când se fac fărădelegi. Noi vrem să ajutăm țările lumii ca oamenii să trăiască într-un mediu sigur. De aceea, identificăm, sancționăm persoane care încalcă legea la nivel global. Noi i-am desemnat pe domnii Șor și Plahotniuc în baza a două criterii diferite.