SUA ar putea intra din nou în lockdown4Foto© publika.md

SUA ar putea intra din nou în lockdown

, 6 știri, 3 vizualizări

America se poate întoarce în lockdown. Consilierul lui Joe Biden din echipa epidemiologică privind Covid, Michael Osterholm, spune că un lockdown național în SUA, timp de patru-șase săptămâni, ar putea să țină pandemia sub control, așa cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă și Australia, transmite digi24.ro.

Închiderea afacerilor și susținere financiară pentru cei care nu își vor mai încasa salariile timp de patru până la șase săptămâni ar putea ajuta la menținerea pandemiei sub control și la continuarea economiei până la aprobarea și distribuirea unui vaccin, a declarat dr. Michael Osterholm.

Osterholm, care ocupă funcția de director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, a declarat la începutul acestei săptămâni că țara se îndreaptă spre „iadul Covid”. El a spus că numărul de cazuri este în creștere, pe măsură ce tot mai mulți oameni nu mai poarăt măști și nu mai respectă regulile de distanțare socială, manifestând așa-numita „oboseală pandemică”. Medicul a adăugat că vremea rece îi face pe oameni să stea mai mult în spații închise, unde virusul se poate răspândi mai ușor.