SUA au livrat Armatei Naționale echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari9Foto© deschide.md

SUA au livrat Armatei Naționale echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari

, 13 știri, 14 vizualizări

Statele Unite ale Americii ajută Republica Moldova să-și modernizeze apărarea pentru a-și proteja neutralitatea și suveranitatea. Într-o postare pe Facebook a Ambasadei SUA la Chișinău este menționat că echipamentul militar care a ajuns la Chișinău face parte din partneriatul strategic de 30 de ani.

„Astăzi, am livrat echipamente militare americane care vor ajuta Republica Moldova să facă doar asta. Guvernul de la Chișinău  a contribuit cu 1 milion de dolari la această achiziție de 5 milioane de USD, pentru a continua transformarea Armatei Naționale într-o forță care contribuie la apărarea națională, oferă sprijin crucial autorităților civile și contribuie la operațiunile internaționale de menținere a păcii.

Statele Unite ale Americii ajută, de asemenea, guvernul Republicii Moldova cu pregătiri logistice și strategii de comunicare pentru a putea reacționa rapid în cazul unui dezastru natural. Un al doilea transport este programat să ajungă în viitorul apropiat”, se arată în postarea Ambasadei SUA.