SUA oferă 3,5 milioane de dolari pentru realizarea proiectelor în domeniul protecției copiilor și dezvoltării mass-media
Foto: www.publika.md

SUA oferă 3,5 milioane de dolari pentru realizarea proiectelor în domeniul protecției copiilor și dezvoltării mass-media

12 știri, 5

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, semnarea unui Amendament la Acordul de Asistență privind asigurarea unei guvernări democratice eficiente și responsabile, semnat în septembrie 2016 la Chișinău, între Guvernul Republicii Moldova și cel al Statelor Unite ale Americii. Potrivit documentului, SUA va oferi asistență tehnică în valoare de 3,5 milioane de dolari, adițional la suma totală a fondurilor de 36,1 milioane de dolari.

Banii vor fi folosiți pentru proiecte în domeniul protecției copiilor (programul „Copilăria mea” – 2 milioane de dolari) și pentru dezvoltarea mass-media independente (1,5 milioane de dolari). Beneficiari ai proiectelor vor fi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, profesioniștii independenți din mass-media, în special cei implicați în producția de film și televiziune la nivel local și internațional.

Inițiativa de semnare a Amendamentului aparține Guvernului SUA și nu implică angajamente financiare din partea Republicii Moldova. Acesta urmează să fie semnat la Chișinău, în luna mai curent. Până în prezent au fost valorificate 16 milioane de dolari din fondurile oferite în cadrul Acordului.

    Citește pe gov.md