Sumele alocate pentru „Drumuri bune 2” vor fi recalculate3Foto© deschide.md

Sumele alocate pentru „Drumuri bune 2” vor fi recalculate

, 9 știri, 6 vizualizări

Sumele alocate pentru Programul „Drumuri bune 2” vor fi recalculate așa încât distribuirea în fiecare localitate să se facă pe cap de locuitor. Declarația a fost făcută de către Gheorghe Curmei, directorul Administrației de Stat a Drumurilor, după ședința Consiliului Fondului Rutier, transmite IPN.

Administrația de Stat a Drumurilor a purces la contractarea lucrărilor pe 10 aprilie. Conform legii bugetului de stat, pentru „Drumuri bune 2”  s-a prevăzut suma de 950 de milioane de lei. Totodată, valoarea programului aprobat de Consiliul Fondului Rutier este de 1,750 mlrd. „Recalcularea se va face în baza sumei de 950 de milioane, cea bugetată. Din acești bani, 280 de milioane sunt datorii pentru lucrările executate în 2018”, a precizat Gheorghe Curmei.

Diferența dintre 950 de milioane și 1,750 miliarde urmează să fie clarificată prin politicile Ministerului Economiei și Ministerului Finanțelor, prin suplimentarea sumei sau informarea administrației să oprească lucrările, a mai spus directorul Administrației de Stat a Drumurilor.