Super-iahtul de 200 de milioane de dolari al oligarhului Viktor Medvedciuk va fi vândut la licitație în beneficiul Ucrainei5Foto© realitatea.md

Super-iahtul de 200 de milioane de dolari al oligarhului Viktor Medvedciuk va fi vândut la licitație în beneficiul Ucrainei

, 5 știri, 11 vizualizări

Un super-iaht în valoare de 200 de milioane de dolari deținut de Viktor Medvedciuk, oligarh și prieten al lui Vladimir Putin, care este vizat de sancțiuni, va fi vândut la licitație în beneficiul Ucrainei după ce a fost confiscat în Croația la începutul acestui an.

Guvernul ucrainean susține că o instanță croată a decis ca iahtul „Royal Romance”, care are o lungime de 92,5 metri, să fie transferat către Agenția ucraineană de Recuperare și Gestionare a Activelor (ARMA) pentru a fi valorificat. Aceasta a anunțat că îl va scoate la licitație.

Ar fi prima vânzare de acest tip, când o proprietate pusă sub sechestru în urma sancțiunilor internaționale este vândută în beneficiul poporului ucrainean, relatează „The Guardian”, citat de News.ro.