Suport din partea BEI: Republica Moldova va primi 100 milioane de euro pentru lucrări de reabilitare a drumurilor4Foto© tv8.md

Suport din partea BEI: Republica Moldova va primi 100 milioane de euro pentru lucrări de reabilitare a drumurilor

, 8 știri, 4 vizualizări

Contractul de finanțare dintre R. Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru suplinirea și realizarea în continuare a proiectului „Moldova Drumuri III” a fost semnat astăzi, 15 decembrie, la Chișinău, de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi și ofițerul superior de credite din cadrul BEI, Stella Renița. Astfel, BEI urmează să ofere R. Moldova 100 de milioane de euro pentru continuarea proiectului.

Investiția este destinată pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță și de supervizare tehnică a lucrărilor.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi reabilitate și construite următoarele obiective:

Implementarea acestui proiect va avea beneficii de ordin economic, prin îmbunătățirea stării și calității rețelei drumurilor, prin reducerea costurilor transportului rutier pentru utilizatorii drumurilor din R. Moldova, inclusiv atingerea obiectivului general al Strategiei transport și logistică pe anii 2013-2022.