Surse din Procuratura Generală: Pe dosarul uzurparea puterii s-a creat grup de anchetă în frunte cu Viorel Radețchi© publika.md

Surse din Procuratura Generală: Pe dosarul uzurparea puterii s-a creat grup de anchetă în frunte cu Viorel Radețchi

, 5 știri, 15 vizualizări

Viorel Radețchi activează în calitate de procuror în Secția procurori pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale. Potrivit declarației de avere, în 2018, a obținut un salariu de 339 519 lei, ceea ce ar însemna peste 28 de mii de lei lunar.

Familia sa deține șase terenuri agricole și o casă de locuit cumpărată în 2011, vreme în care era șeful Procuraturii Anticorupție. În declarația sa de avere, acesta a indicat costul de 1 292 915 de lei. Potrivit Ziarul de Gardă, casa a fost achiziționată la un preț de 245 mii de euro, ceea ce este echivalent, pentru acel an, cu 4 milioane de lei. Totodată, acesta avea de gând să oficializeze casa pe numele unora dintre părinți.

Potrivit site-ului Anticoruptie.md, Viorel Radețchi a beneficiat de două apartamente în blocul procurorilor. Asta pentru că două locuințe au fost procurate de persoane cu numele de familie Radețchi – Viorel și Ion. Ambele au fost vândute în 2011, apoi Ion Radețchi a cumpărat o casă de toată frumusețea, cu elemente rustice, într-un cartier de lux din Stăuceni, pe strada Renașterii.