Taberele pentru copii își încep activitatea din 1 iunie. Cât costă o zi de odihnă

Taberele pentru copii își încep activitatea din 1 iunie. Cât costă o zi de odihnă

8 știri, 7

Costul unei zile de odihnă în taberele cu sejur de zi este de 137 de lei, iar în cele cu sejur complet, în jur de 175 de lei. 25% din totalul biletelor se oferă gratuit, iar restul se comercializează doritorilor cu 20% din cost.

Bilete gratuite sunt oferite copiilor din familiile beneficiare de ajutor social, monoparentale sau cele cu mulți copii, copiilor părinții cărora au participat la luptele de la Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl etc. Au parte de bilete gratuite și copiii care au demonstrat performantă. Elevii din școlile-internat se vor odihni gratuit în taberele selectate de către administrația instituțiilor, în baza bugetelor stabilite.

Șefa interimară a Direcției educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Rodica Guțu, a spus, la ședința operativă a Primăriei, că în municipiul Chișinău vor activa 23 de tabere cu sejur de zi, care vor găzdui peste două mii de copii. 375 de copii vor beneficia de bilete gratuite. Costul unui sejur de 15 zile va fi de 1160 de lei. Părinții vor plăti doar 232 de lei. Pentru taberele cu sejur de zi în care vor merge elevii Școlii auxiliare nr.

7 și ai Liceului cu profil tehnologic pentru copii slab văzători, în total 70 de copii, cheltuielile vor fi acoperite integral din bugetul municipal.

    Citește pe tv8.md    Tendințe