Tânăr de 21 de ani – trimis în închisoare pentru 20 de ani, pentru omor și tâlhărie, săvârșite în Soroca2Foto© publika.md

Tânăr de 21 de ani – trimis în închisoare pentru 20 de ani, pentru omor și tâlhărie, săvârșite în Soroca

, 7 știri, 12 vizualizări

Procurorii raionului Soroca au obținut în instanța de judecată condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani, pentru dublu omor și tâlhărie, a unui tânăr de 21 de ani, care și-a recunoscut vina și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din termenul pedepsei, transmite CURENTUL.

Tânărul a comis prima crimă la data de 20 aprilie 2019, la miez de noapte, după ce consumase alcool: în timp ce trecea pe lângă gospodăria unui locuitor al satului vecin – Visoca din Soroca – acesta și-a exprima dezacordul că primul ar fi aprins lumina afară. Mai exact, tânărul a pretins că gospodarul ar fi făcut-o cu scopul ca să-l recunoască pe tânăr. Gospodarul, însă, nu i-a luat în considerare pretenția acestuia și, ca reacție, tânărul a intrat la el în gospodărie și l-a lovit de mai multe ori cu toporul în cap, ceea ce a dus la decesul imediat al bărbatului cu vârsta de 71 de ani.

Infractorul s-a refugiat de la locul faptei în orașul Soroca, unde se adăpostea într-o casă părăsită, așa cum fusese dat în căutare de către autorități. Cetățenii l-au raportat la poliție, în baza anunțului publicat de oamenii legii pe rețelele de socializare, însă nu înainte ca acesta să comită a doua crimă, într-o altă localitate.