Tânără din Bălceana: Mama mea a decedat și eu nu pot să mă duc la înmormântare2Foto© deschide.md

Tânără din Bălceana: Mama mea a decedat și eu nu pot să mă duc la înmormântare

, 5 știri, 30 vizualizări

Mesaje emoționante vin din satul Bălceana, închis în carantină. O fată de doar 16 ani a trimis pe adresa redacției noastre o înregistrare audio în care vorbește cu emoții de satul pustiu și de disperarea oamenilor. Tânăra spune că se simte abandonată de autoritățile care nu ar fi întreprins măsuri dure de protecție. În frică și îngrijorare sunt și alți locuitori ai satului care spun că, singura speranță o mai au în Dumnezeu.

La început ne părea o glumă la toți, dar această glumă s-a transformat în realitate. Din cauza că unii oameni sunt iresponsabili, suferă o întreagă societate. Au fost luate măsuri, dar prea târziu, deja când o bună parte era infectată. Suntem disperați. Suntem blocați și nu am fost pregătiți pentru asta, iar de la autorități nu vedem nimic, doar că am fost impuși să nu ieșim din casă sau să părăsim localitatea.

Destul de sumbru vede situația din satul natal această tânără. Fata ne-a mai spus că ceea ce se întâmplă în localitate este strigător la cer. Timpul parcă a oprit în loc. Copii nu se mai ies la joacă în drum, străzile sunt pustii, iar de câteva zile nu le mai trece nimeni pragul. Autoritățile le-au interzis oamenilor să iasă din gospodării imediat după alegerile parlamentare din circumscripția Hîncești. Cuprinsă de durere și suferință, o femeie din localitate ni s-a plâns că, din cauza carantinei nu poate merge nici la funaraliile mamei sale.