Tănase, despre circulara controversată a CEC: Nu are niciun efect juridic. Este o pierdere de timp© deschide.md

Tănase, despre circulara controversată a CEC: Nu are niciun efect juridic. Este o pierdere de timp

, 4 știri, 4 vizualizări

Fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase susține că circulara Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care partidele politice nu pot finanța concurenții electorali pentru alegerile prezidențiale este complet ilegală și nu are efect juridic. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Regulamentul CEC stabilește foarte clar că doar hotărârile Comisiei, adoptate în limitele competenței sale, sunt acte executorii, care sunt opozabile concurenților electorali, acte care sunt supuse controlului judiciar. Nu veți găsi nicăieri cuvântul circulară în regulamentul CEC, e un act intern al CEC care poate fi opozabil doar angajaților instituției. Nu are niciun efect juridic asupra niciunui concurent electoral. Ea în general trebuie ignorată, e o pierdere de timp”, a declarat Tănase.

Totodată, acesta a menționat că și con contestarea circularei la Curtea de Apel este „o pierdere de timp, deoarece Curtea de Apel nu examinează alte acte decât cele administrative”.