Țara care vrea să interzică bețișoarele pentru curățarea urechilor
Foto: diez.md

Țara care vrea să interzică bețișoarele pentru curățarea urechilor

5 știri, 7

Guvernul Scoției plănuiește să interzică fabricarea și vânzarea bețișoarelor din plastic pentru curățarea urechilor, într-un demers destinat reducerii cu 50% a poluării apei de către această țară, scrie The Guardian citat de News.ro.

Lansând o consultare publică cu privire la această propunere, Roseanna Cunningham, secretar pentru mediu în Scoția, a spus: „Interzicerea bețișoarelor din plastic pentru urechi ar demonstra clar ambiția noastră de a rezolva problema plasticului ajuns în apă”.

„În ciuda numeroaselor campanii care au fost organizate, oamenii continuă să arunce astfel de bețișoare și alte deșeuri în closet, iar acest lucru trebuie să înceteze. Sistemul de canalizare din Scoția colectează și tratează aproximativ 945 de milioane de litri de apă reziduală în fiecare zi. Aceste sisteme nu sunt create pentru a înlătura obiecte mici din plastic, precum bețișoarele pentru urechi, care pot ucide animale marine, precum și păsări”, a spus Roseanna Cunningham.

Prin acest demers, Scoția ar deveni prima țară din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord care impune interzicerea acestui produs.

Decizia ar veni în urma unor îngrijorări exprimate în legătură cu numărul de bețișoare de urechi care ajung pe plaje, după ce au fost aruncate în closete.

Deși majoritatea retailerilor importanți comercializează bețișoare de urechi biodegradabile, variantele care conțin plasti...

    Citește pe independent.md    Tendințe