TELENEȘTI: Tatăl adolescentului care a împușcat un minor, trimis în judecată
Foto: stirilocale.md

TELENEȘTI: Tatăl adolescentului care a împușcat un minor, trimis în judecată

18 știri, 13

Locuitorul raionului Telenești, al cărui fiu ar fi tras dintr-o armă de vânătoare într-un minor, va compărea pe banca acuzaților pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc și munițiilor.

Foto: procuratura.md

Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală și a trimis cauza penală de învinuire a acestuia în judecată, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă până la trei ani de închisoare.

Tragedia a avut loc pe 18 noiembrie 2017, în satul Verejeni, când un minor de 14 ani ar fi tras dintr-o armă de foc într-un alt minor de 7 ani, care a decedat la scurt timp din cauza leziunilor grave cauzate. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit într-o fântână din apropierea casei acestuia.

Procurorii au stabilit că arma de vânătoare din care s-a tras aparținea tatălui minorului de 14 ani, care a lăsat-o fără supraveghere, încărcată cu un cartuș, în odaia în care cei doi se jucau. Depistând arma respectivă, fiul său a efectuat o împușcătură în direcția minorului de 7 ani, cauzându-i vătămări corporale grave, incompatibile cu viața.

Procurorii continuă acțiunile de urmărire penală în privința adolescentului, în vârstă de 14 ani, într-un alt dosar penal distinct, acesta fiind învinuit de omor intenționat. În prezent, adolescentul este cercetat în stare de libertate, iar tatăl acestuia – în arest preventiv.

    Citește pe abcnews.md