Teamă în legătură cu un nou război în Ucraina: „Este visul lui Putin”. Expert rus în securitate: „Război într-o lună”3Foto© publika.md

Teamă în legătură cu un nou război în Ucraina: „Este visul lui Putin”. Expert rus în securitate: „Război într-o lună”

, 5 știri, 17 vizualizări

Rusia a început să se pregătească pentru un război în toată regula în Ucraina, după ce președintele Valdimir Putin a decis să mobilizeze trupe la graniță. Kremlinul susține că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio amenințare, însă experții în securitate spun că un nou confilct ar putea fi declanșat chiar în mai puțin de o lună. De asemenea, îngrijorarea crește și în rândul țărilor europene din estul Europei, scrie digi24.ro.

„Se va întâmpla sau nu? Vom ve­dea. Cei din Occident nu știu ce să facă în această privință“. Așa rezuma situa­ția recentă Pavel Felgenhauer, ex­pert rus în securitate, scrie EUObserver, potrivit Mediafax.

Când ziarul rusesc Rosbalt l-a întrebat de ce ar dori Kremlinul să înceapă un război, acesta a răspuns: „Puneți această întrebare unui psihanalist. Lucrurile se întâmplă deja. Război într-o lună, la începutul lunii mai, totul va fi pregătit“, a declarat Felgenhauer.