Termenul de valabilitate al semnăturii electronice se extinde până la cinci ani7Foto© deschide.md

Termenul de valabilitate al semnăturii electronice se extinde până la cinci ani

, 9 știri, 3 vizualizări

Serviciul Tehnologia Informației și Securitatea Cibernetică (STISC), în calitate de centru unic de certificare al Guvernului, a anunțat extinderea termenului de valabilitate al certificatului cheii publice, pentru utilizatorii semnăturii electronice, de la doi până la cinci ani. Avantajele și beneficiile acțiunii au fost prezentate astăzi, într-o conferință de presă, susținută de oficiali de resort, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, s-a referit la importanța îmbunătățirii infrastructurii digitale ce vizează semnătura electronică, precum și la importanța îmbunătățirii serviciilor electronice pentru cetățeni. „Trecerea pe online a serviciilor, comerțului, educației, instruirilor, reuniunilor, proceselor politice, evenimentelor culturale, sociale etc.

atât la nivel global, cât și național, este o realitate, ce trebuie acceptată și care presupune împrietenirea cu tehnologia, depășirea anumitor reticențe și rezerve față de mediul virtual, însă numai printr-o bună informare și pregătire în vederea utilizării tehnologiilor informaționale doar în avantaj, fără riscuri și amenințări”, a relevat vicepremierul.