Theresa May se întâlnește cu Jean-Claude Juncker și cu Donald Tusk în încercarea de a ieși din impas, privind Brexitul3Foto© jurnal.md

Theresa May se întâlnește cu Jean-Claude Juncker și cu Donald Tusk în încercarea de a ieși din impas, privind Brexitul

, 7 știri, 2 vizualizări

Brexit nu este o chestiune bilaterală între Republica Irlanda și Marea Britanie", a declarat Jean-Claude Juncker în cursul unei conferințe de presă organizate alături de premierul irlandez, Leo Varadkar.

„Este o problemă europeană, de aceea nu putem accepta ideea redeschiderii negocierilor pe tema Acordului de retragere a Marii Britanii din UE. Clauza de garantare pentru frontiera nord-irlandeză este parte a Acordului și nu putem redeschide negocierile pe această temă". Theresa May "știe că reprezentanții Comisiei Europene nu sunt dispuși să redeschidă problema", a precizat Juncker.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a reiterat marți, în cursul unei vizite în orașul nord-irlandez Belfast, angajamentul de a evita reintroducerea controalelor vamale la frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord și Irlanda, în contextul Brexit, relatează mediafax.ro.