Tim Morrison, membru al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, confirmă sprijinul în ancheta furtului miliardului5Foto© tribuna.md

Tim Morrison, membru al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, confirmă sprijinul în ancheta furtului miliardului

, 10 știri, 3 vizualizări

Tim Morrison, asistent special al președintelui SUA și membru al Consiliului Național de Securitate, i-a dat asigurări premierului Maia Sandu, care întreprinde o vizită la Washington, că forțele de ordine din SUA, în special a Departamentului de Justiție, va oferi sprijin R. Moldova inclusiv în investigarea fraudei bancare.

Unul dintre subiectele-cheie abordate de cei doi oficiali a fost dosarul furtului din sistemul bancar. Premierul Maia Sandu a solicitat sprijinul autorităților SUA în investigarea schemelor de spălare a banilor și a furtului miliardului, precum și în capturarea celor vinovați și recuperarea bunurilor sustrase.

Tim Morrison a subliniat, la întrevederea cu premierul moldovean, importanța statului de drept și a menționat că persoanele vinovate trebuie să fie aduse în fața legii, dacă există dovezi că au fost implicate în activități infracționale.