Tirex Petrol are un alt proprietar2Foto© tribuna.md

Tirex Petrol are un alt proprietar

, 5 știri, 2 vizualizări

Compania „EstconConstruct” SRL informează despre încheierea cu succes a tranzacției de achiziționare a pachetului de 17 826 651 de acțiuni ordinare înregistrate cu drept de vot, reprezentând 95,95% din capitalul social al Companiei Î.M. „Tirex Petrol” S.A., transmite TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, tranzacția reprezintă culminarea unui efort comun care a durat mai mult de 9 luni (i.e. perioada negocierilor și perfectării actelor aferente) al vânzătorului („Mabanaft Moldova” GmbH, Elveția), cumpărătorului („EstconConstruct” SRL) și al finanțatorului, în persoana BC „Moldova Agroindbank” S.A., care a jucat un rol-cheie în procesul de intermediere și finanțare a tranzacției de achiziție cu levier financiar.

„Din perspectiva noilor acționari, obiectivele principale de evoluție a companiei cuprind: dezvoltarea dinamică a unei companii moderne, restructurarea operațiunilor companiei și prestarea serviciilor și produselor de cea mai înaltă calitate, tehnologizarea companiei, relansarea mărcii comerciale și a imaginii percepute a brandului, astfel încât „Tirex Petrol” S.A. să-și ocupe locul bine meritat printre liderii de pe piața autohtonă”, se spune în comunicat.